A református egységnek megtartó ereje van

A református egység megtartó erő, a jövőképet teszi reményteljessé – összegezte a zsinat üzenetét a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke a Magyar Református Egyház közös zsinatát követő sajtótájékoztatón szombaton a debreceni Nagytemplomban.

“Az egység számunkra a megmaradást biztosítja, jövőképünket teszi bizonyossá, reményteljessé” – mondta Zán Fábián Sándor. A püspök a közös zsinat legfontosabb üzenetének az összetartozást nevezte, s utalt a Magyar Református Egyház 2009-es újraegyesítésére, ami “az egész nemzetre kihatással volt”. “Mi magyar reformátusok készek vagyunk élenjárni, és példát mutatni” – utalt a református egység megtartó erejére a kárpátaljai püspök.

A magyar református zsinat ünnepi ülését a reformáció 500. évében, a hitvallás elfogadásának 450. évfordulója alkalmából tartották Debrecenben. Az ünnepi alkalmon felvették a Magyar Református Egyház részegyházai közé a Kanadai Magyar Református Egyházak Szövetségét, valamint a Luxemburgi Magyar Protestáns Egyesületet. A református ünnepi nap délutánján úrvacsorás istentiszteletet tartottak a város főterén.

Forrás:
KH/MTI

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!