Harmadszor lesz magyar állampolgár

Magyar állampolgárságot igényelt a baróti konzuli kiszálláson egy 99 éves székelyszáldobosi asszony, aki most harmadszor lesz magyar állampolgár – közölte kedden a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) háromszéki területi szervezete.

 

Kolumbán Julianna 1918. február 26-án született, a trianoni döntés után veszítette el először magyar állampolgárságát, majd 1940-ben visszakapta, 1945-ben pedig újra elvesztette. A konzuli kiszálláson elmondta: régóta készül a magyar állampolgárság igénylésére, unokái Magyarországon élnek, miattuk kérte.

“Nem baj, ha öreg is vagyok, de legyek még egyszer magyar állampolgár. Azt tanácsolom, legyünk minél többen honpolgárok” – tette hozzá. A századik életévében lévő Julianna néni jó egészségnek örvend, mint mondta, még kimegy a mezőrre is dolgozni, gyönyörű veteményessel büszkélkedik.

Erdővidékről ezúttal 83-an kérelmezték a magyar állampolgárságot, és 238 elkészült magyar anyakönyvi kivonatot vettek át. Az RMDSZ, illetve Magyarország csíkszerdai főkonzulátusának a munkatársai otthonában keresték fel a bardóci 93 éves Tókos Gézát, aki hajdanán még magyar katonaként is szolgált. Most azért igényelte a magyar állampolgárságot, mert mindig is magyarnak érezte magát, és régóta vágyott erre – olvasható a háromszéki RMDSZ közleményében.

Forrás:
KH/MTI

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!