XIV. Szent Kereszt Kupa a Sztojka líceumban


Szeptember 14-én, Karácsfalván a Szent Kereszt felmagasztalás ünnepén, a Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceumban immár XIV. alkalommal került megrendezésre a Szent Kereszt Labdarúgó Kupa.

Az esemény a Magyar Himnusz eléneklésével vette kezdetét. Ezt követően Tóth Jenő intézményvezető osztott meg néhány biztató gondolatot a jelenlevő csapatokkal és szurkolókkal. Dubrovszkij Antal, a líceum testnevelő tanára ismertette a szabályokat, majd sorsolás útján döntöttek a mérkőzések menetéről. Az idei tornán kilenc csapat vett részt, akik két csoportban küzdöttek a győzelemért. A mérkőzések párhuzamosan zajlottak a líceum tornatermében és a futballpályáján. Az csoportelosztás értelmében az A-csoportba tartozott a Nagyberegi Református Líceum, a Péterfalvi Református Líceum, a Hajdúdorogi Szent Bazil Görög Katolikus Líceum, a Nagydobronyi Református Líceum, valamint a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum csapata. A B csoport a következő csapatokból állt: Nyíregyházi teológia, Ungvári teológia, Öregdiákok és a Tanárok csapata.

Mindegyik csapat a legjobb formáját hozta magával, amiből izgalmas és kiszámíthatatlan mérkőzések születtek. A torna után finom vacsora várta a résztvevőket és a szurkolókat egyaránt. Ezt követően az eredményhirdetés következett. Az A-csoportban a harmadik helyezett a Péterfalvi Református Líceum lett, másodikként a Nagyberegi Református Líceum végzett. A győztesnek kijáró kupát a Sztojka líceum csapata emelhette a magasba. A B-csoportban az Ungvári teológia a harmadik, a Nyíregyházi teológia második, míg a Tanárok csapata az első hellyel térhetett haza.

Forrás:

KH