A kormánypárt ifjúsági tagozatai kampányrendezvénnyé silányították a budapesti tüntetést


Össznemzeti tragédiát használt önös célra a Fidelitas és az IKSZ – állítja a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöksége, miután a szombati tüntetésen átverték őket a fideszesek. A Jobbik Ifjúsági Tagozata ugyanis péntek este másokhoz hasonlóan megjelent az Ukrán Nagykövetség előtt, hogy ott méltósággal tiltakozzon az Ukrán kormány jogtiprása ellen.

Kósi Márk és Kálló Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozat országos alelnökeinek beszámolója szerint a szervezés során azzal az indokkal utasították el a fideszesek a jobbikosok felszólalási kérését, hogy a tiltakozáson kizárólag a határon túli szervezetek kapnak lehetőséget erre. Ezt ők el is fogadták, mégis, a megállapodással ellentétben mind a Fidelitas, mind az IKSZ elnöke felszólalhatott.

A Jobbik szerint így a két kormánypárti szervezet ezt az össznemzeti ügyet is egy „silány, komédiába forduló belpolitikai sárdobálás szintjére süllyesztették”, amiből természetesen a kormánypropaganda sem maradhatott ki. Egyúttal elszomorítónak nevezték, hogy a magyar kisebbség érdekeit lábbal tipró nyelvtörvénnyel szemben a Fidelitas csak egy mindössze öt pontos petícióval készült, mely semmilyen konkrét, kézzelfogható intézkedést nem tartalmaz. Szerintük Orbán Viktor eddig képviselt álláspontja totális kudarc volt.

Bár felszólalni nem engedték őket, a Jobbik IT követeli, hogy a Fidesz és a Fidelitas a lehető legszigorúbb szankciókat helyezze kilátásba Ukrajnával szemben arra az esetre, ha Petro Porosenko elnök aláírja az oktatási törvény módosítását.

A magyar közösség védelmének érdekében a Jobbik már a kezdetektől tiltakozott az ukrán oktatási törvénytervezet ellen, és a lehető legszigorúbb fellépést szorgalmazta.

Forrás:

KH