Vona-Orbán szócsatával kezdődött az őszi parlamenti szezon


Itt az idő, hogy beszéljünk a valóságról – így kezdte Vona Gábor a miniszterelnök napirend előtti felszólalására adott válaszát. Az alfahir.hu számolt be a parlamenti eseményekről.

Vona szerint a miniszterelnök hiába állít Tisza-szobrot, ha Rákosi és Kádár örökségét csempészi vissza a magyar közéletbe. Kétszer kétharmaddal nagyon jó dolgokat lehetett volna tenni ezzel az országgal, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint ezen el kellene gondolkodnia Orbánnak, aki visszaélt ezzel a lehetőséggel.

Orbán politikájáról szólva kiemelte: a Fidesz vezetőjétől egyedül azt tanulhattuk meg hogyan ne kormányozzunk egy országot. Vona szerint a Fidesz eredeti elképzeléseiből mára csupán a foci, a szotyi és a kisvasút maradt. A pártelnök leszögezte: Orbán bukása után is marad a kerítés, sőt határőrség is lesz majd mellette, de a Jobbik se gazdag, se szegény migránst nem fog az országba engedni, ezért eltörlik a fideszes letelepedésikötvény-bizniszt is.

Vona Gábor szerint az ország 27 éve vár arra, hogy legyen végre elszámoltatás.”Önnel fogjuk kezdeni miniszterelnök úr!”

– ígérte meg Orbán Viktornak.

Vona kifejtette: a Jobbiknak nem Soros-, hanem párhuzamos terve van, mellyel a kelet-közép-európai régiót és a magyar gazdaságot akarja felemelni, melyhez első lépés a párt béruniós kezdeményezése, amit Orbán Viktor és a Fidesz jellemző módon nem támogat.

A pártelnök szerint a 2018-as választás tétje:

folytatódik a leszakadás Orbánnal, vagy eljön a felemelkedés Orbán nélkül?

Orbán Viktor viszontválaszában – használható érvek híján – “arra hívta föl” Vona Gábor figyelmét, hogy a kormányzáshoz komolyabb eszközökre van szükség egy szemöldökcsipesznél.

Forrás:

Alfahir