Bereg-vidéki címvédés a balatonszemesi diákolimpián


A Beregvidék Ifjúsági Sportegyesület a tavalyi sikert megismételve ismét győzelemmel tért haza a Ferencvárosi Önkormányzat által rendezett balatonszemesi diákolimpiára – számolt be az egyesület hivatalos honlapján.

A sportegyesület a 2005-2006-os születésű csapattal érkezett a tornára, két úgymond rutinos játékos mellet (Henkel Márk és Simon József) 6 újonc Severa Mihály, Turóczi Ádám, Juhász Zsolt, Hripta Kiril, Kun Márk, Bereczky János kapott helyet a csapatban. A hétcsapatos tornán körkörös mérkőzések döntöttek az első hely sorsáról. A tudósítás szerint a kárpátaljai egylet 2-1-es vereséggel kezdett, a IX. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Két Tannyelvű Általános Iskola együttese ellen, majd egy gólnélküli döntetlen következett Molnár csapata ellen.

A rossz kezdés után összeszedte magátr és az utolsó négy meccsért megnyerte az egyesület csapata, a következő eredménnyel: Királyhelmec (Szlovákia)–Beregszász 1–2, Kosztolányi Dezső Általános Iskola–Beregszász 0–1, Beregszász–Sepsiszentgyörgy (Románia) 2–0, Weöres Sándor Általános Iskola –Beregszász 0–3. A fantasztikus játéknak és a körbeveréseknek köszönhetően Beregvidék Ifjúsági Sportegyesület csapata 13 ponttal végzett az élen, egyetlen ponttal megelőzve a második Kosztolányi Dezső Általános Iskola és a harmadik Sepsiszentgyörgy csapatát a 23. Ferencvárosi Diákolimpián.

Az egyesület köszönetét fejezi ki Babják Zoltán Beregszász polgármesterének és a Ferencvárosi Önkormányzatnak, hogy lehetőséget biztosítottak fiatal tehetségeinknek egy ilyen színvonalas tornán való részvételre.

Forrás:

KárpátHír