Az ukrán hadsereg főpszichiátere kiteregette a szennyest, azonnal kirúgták

Sztepan Poltorak ukrán védelmi miniszter kirúgta a minisztérium főpszichiáterét, aki a napokban úgy fogalmazott, hogy a kelet-ukrajnai terrorellenes hadműveletekben részt vett katonák fenyegetést jelentenek a társadalomra.

Sztepan Poltorak szerdán közösségi oldalán maga jelentette be Oleg Druzj ezredes menesztését, a magyarázat szerint a központi katonai kórházhoz tartozó pszichiátriai intézet vezetőjének azért kellett távoznia, mert rosszul végezte a munkáját. A menesztett orvos ellen vizsgálat is indult.

A napokban Oleg Druzj egy egészségügyi kerekasztalon, melynek témája a veteránok pszichológiai rehabilitációja volt, azt mondta, hogy

a kelet-ukrajnai terrorellenes hadműveletekben részt vett katonák 93 százaléka fenyegetést jelent a társadalomra és kezelésre szorul.

„A nemzetközi tapasztalatok alapján, a harctérről visszatérő katonák a civil életbe komoly veszélyt jelenthetnek a családjukra és a társadalomra. A statisztikák szerint a harctéri stressz miatt 98 százalékuk szakképzett orvosi segítségre szorul. Fokozott agresszió, megváltozott munkaképesség, súlyosbodó krónikus betegség, alkoholizmus, drogfogyasztás, antiszociális viselkedés és megnövekedett öngyilkossági hajlam jellemzi ezeket a katonákat” – fogalmazott az ezredes.

Forrás:

KárpátHír