Izrael csapást mért egy Damaszkusz melletti fegyverraktárra


Izrael ismét légicsapást mért péntek hajnalban a damaszkuszi nemzetközi repülőtér közelében egy fegyverraktárra, a támadás nagy erejű robbanással járt, amelyet hallani lehetett a szíriai fővárosban – jelentette a Háárec című izraeli újság honlapja pénteken.

Az izraeli hadsereg a szíriai kormányhoz közeli al Majadín tévécsatorna szerint két rakétát lőtt a damaszkuszi repülőtér szomszédságában egy fegyverraktárra, ami a közösségi honlapok tanúsága szerint messzire elhangzó robbanásokat okozott.
A szíriai vezetés, a síita libanoni Hezbollah milícia, valamint az izraeli hadsereg mindeddig nem szólalt meg a szíriai tévécsatorna bejelentésével kapcsolatban.
Egy szíriai honlap szerint a légicsapás nyomán emberéletben nem esett bántódás, csak anyagi károk keletkeztek.
Az izraeli hadsereg az utóbbi években számos alkalommal hajtott végre légicsapást Szíriában a Hezbollahnak szánt iráni fegyverszállítmányokra. Az izraeli hadsereg ezt sosem erősítette meg, de nem is cáfolta.

Legutóbb szeptember 7-én adott hírt az izraeli média arról, hogy az izraeli légierő légicsapást mért egy szíriai katonai létesítményre az ország nyugati részén, és a támadásban ketten életüket vesztették, valamint jelentős anyagi károk keletkeztek.
Korábban áprilisban is nagy erejű robbanás történt a damaszkuszi nemzetközi repülőtér környékén, majd tűz ütött ki ugyanott. Feltehetően akkor is Izrael mért légicsapást a Hezbollah libanoni síita radikális szervezet fegyverraktárára.
Előzőleg februárban Damaszkusz határánál a Hezbollah katonai konvoját, három héttel korábban, januárban pedig a Damaszkusztól nyugatra lévő Mazzeh légitámaszpontot érhette izraeli légicsapás.

Forrás:

MTI