Csökkenőben az útlevéligénylők száma


Lecsengőben van a nagy útlevél-bumm, már csak kevés helyen jellemzőek a hatalmas sorok, állítja a Dokument állami vállalat sajtófőnöke.

 

Volodimir Poliscsuk tájékoztatása szerint az országban mindenhol normalizálódott a helyzet, már ami az új útlevél szervizközpontokat érinti. Nagyobb sorokra csak a délelőtti órákban akad még itt-ott példa, valamint szombaton akadnak még hosszabb várakozási idők.

Beszámolt arról is, hogy hamarosan Harkovban, Odesszában és Lembergben is nyitnak újabb ilyen központokat. Kárpátalján egy ilyen működik, Ungváron a Korjatovics téren.

Az útlevél iránti igény idén tavasszal sokszorozódott meg, amikor már szinte biztosra volt vehető, hogy Ukrajna megkapja a vízummentességet, ami június 11-én be is következett. A hatalmas torlódások miatt három hónapra nőtt az okmány elkészültének ideje, de annak is 1,5-2 hónapot kellett várnia, aki sürgősségi eljárásban kérte azt jókora felárért.

A Dokument cég sajtófőnöke arról is beszámolt, hogy legkésőbb 2018 elején még egy nyomdát üzembe állítanak az állami nyomdában, ami tovább csökkentheti a hosszas várakozást.