Reformáció 500 – Jótékonysági futás indult Kárpátaljára, Nagydobronyba


Balog Zoltán részvételével 500 kilométeres jótékonysági futás indult kedd reggel a főváros XVI. kerületéből Kárpátaljára. Az akcióval a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza a Nagydobronyi Irgalmas Samaritánius Református Gyermekotthon lakóit segíti adományokkal, egészségügyi szűréssel.

“Kárpátalja egyszerre van nagyon messze és közel is hozzánk, különösen most, amikor az ott élő magyarok oktatását korlátozni próbálják. A reformáció lelki, a futás testi felüdülést nyújt, mindkettő közösséget teremt. Azt kívánom, hogy a bethesdások sikeresen eljussanak a Vereckei-hágóig és a csodálatos nagydobronyi gyermekotthonig, ahol az ott dolgozók nagyszerű munkát végeznek az elhagyott árvák nevelésében”

– mondta az indulásnál az emberi erőforrások minisztere, az esemény egyik fővédnöke.

A Bethesda kórház futóit a gyermekotthonban Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége fogadja szeptember 29-én, a szakemberek a helyszínen száz gyermek egészségügyi szűrését végzik el. Az akcióhoz rajzpályázat kapcsolódik, a nyertes az osztályával három napot tölthet el Kárpátalján.

Forrás:

MTI/KárpátHír