Rakétaállomás a turistaparadicsomban


Turistaparadicsomot és rakétakilövő állomást fejleszt ugyanazon a helyen Kim Dzsong Un.

 

Wonsan városa az ország egyik legnépszerűbb célpontja a kikapcsolódni vágyóknak, sőt, a turistákat is egyre jobban vonzza a tengerparti város. Néhány méterrel odébb azonban folyamatosak a rakétakísérletek és tesztek.

 

„Kim Dzsong Un nagyon szeretné népszerűsíteni a turizmust, mert nagyon jól tudja, hogy az ország gazdasága nem tud sok pénzt termelni” – magyarázta Észak-Korea korábbi londoni nagykövete, aki már elmenekült az országból. A turizmus ráadásul egy azon kevés iparágak közül, amelyekre nem érvényesek az országgal szembeni szankciók.

Szürreális, de Wonsan városát rakétatesztek végrehajtására is használják. A kettősség nem meglepő a helyieknek. A katonai fejlesztés ugyanis kulcsfontosságú az országot vezető diktátor számára.

A város ráadásul történelmileg is jelentős: Kim Dzsong Un nagyapja itt ért partot a szovjet hadsereggel, hogy átvegye az ország irányítását. Városi legendák szerint pedig maga a diktátor is itt született. A két korábbi vezetőre óriási szobrok emlékeztetnek. A turistáktól is azt várják: hajoljanak meg és hozzanak virágot a szobrok elé.

A diktátort politikai és személyes kötődés is ösztönzi arra, hogy óriási pénzeket fektessen a város folyamatos fejlesztésébe. A környéken nemzetközi repülőtér, sportközpont és még síközpont is található.

Forrás:

ATV