A kárpátaljai szélsőségesek választüntetést szerveznek


A budapesti ukrán nagykövetség elé szervezett pénteki tüntetésre válaszul az ungvári magyar konzulátus elé hirdettek demonstrációt kárpátaljai szélsőséges szervezetek.

A szervezők 18 órára (kelet-európai idő) órára hirdették meg a tüntetésüket az ungvári külképviselet épülete elé, hogy kinek szól az esemény nem tudni, hisz a konzulátuson pénteken csak 14 (közép-európai idő) óráig van ügyfélfogadás.

Az utóbbi időben több hasonló demonstrációt is tartottak a konzulátus előtt, ám ezek mind érdektelenségbe fulladtak, többnyire fél tucat tüntető vett részt rajtuk, komolyabb sajtóvisszhangot sem keltettek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, ma a budapesti ukrán nagykövetség előtt 18 órától az ukrán oktatási törvény és a kárpátaljai magyarság jogfosztottsága ellen tiltakozásul szervez demonstrációt ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész. Hegedűs “Kárpátalja magyarságáért, nemzeti önrendelkezésünkért történő hitvalló kiállásra” hívja az embereket, a tüntetésen pedig Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás mondanak beszédet.

Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter Twitterén utóbbi demonstráció betiltását követelte a magyar kormánytól.

Forrás:

KárpátHír