Harkovi véres dráma: 20 éves lány vezette a luxusautót


Újabb részletekre derült fény a szerda esti brutális harkovi gázolásos baleset kapcsán, amiben öten vesztették életüket és hatan élet-halál között vannak.

A szörnyű balesetet bizonyos Olena Zajceva (képünkön) okozta, egy helyi képviselő és menő üzletember 20 éves lánya. A harkovi egyetemen tanuló hölgy Lexus RX350-es típusú méregdrága terepjárójával elképesztő sebességgel robogott, amikor az egyik kereszteződésben ütközött egy másik autóval. A dzsip többször is felborult, s közben 11 embert sodort el, öten nem élték túl a borzalmas esetet, köztük egy 18 éves lány. A sérültek között van egy terhes nő is.

Rendőrségi információk szerint az elkényeztetett lány két éve szerzett jogosítványt, de azóta már nyolc alkalommal is lefülelték közúti szabálytalanságok miatt. Ám nem tanult belőle, ami miatt most öt ember életét oltotta ki.

A rendőrség első jelentése alapján Olena Zajceva nem fogyasztott alkoholt. Vizsgálják a baleset pontos körülményeit. A gazdag és Harkovban igen befolyásos apuka csemetéjét egyelőre három napra vetet csak őrizetbe a rendőrség.

Кривава аварія у Харкові. Що відомо про ймовірну винуватицю ДТП Олену Зайцеву

Helyszíni beszámolók alapján nem sokkal a szörnyű eset után két luganszki rendszámú dzsip is a helyszínre hajtott, hogy „gondoskodjanak” az elkövető biztonságáról…