Év végéig előzetes letartóztatásban marad a harkovi gázoló


Hatvan napra előzetes letartóztatásba helyezte a Harkovban szerdán tragikus balesetet okozó ukrán multimilliárdos, Vaszilij Zajcev 20 éves lányát a bíróság.

Elena Zajceva legkorábban december 16-án szabadulhat a vizsgálati fogságból, ugyanis az ítélőszék elutasította az óvadék ellenében történő szabadlábra helyezési kérelmet. A bíróság továbbá bevonta a gyanúsított jogosítványát, valamint lefoglalta a balesetben érintett Lexus és Volkswagen Touareg típusú személygépkocsikat.

Pénteken nagy sajtóérdeklődés mellett zajlott a hat halálos áldozatot követelő baleset gyanúsítottjának több órás bírósági tárgyalása. Zajceve állva hallgatta végig a bíróság döntését, az ítélet kihirdetését követően sírógörcsöt kapott, nem kommentálta a hallottakat. Védelem bizonyítékok hiányára és a lány rossz egészségi állapotára hivatkozva szerette volna, ha házi őrizetbe kerül a lány, ám ezt az indítványt elutasította a bíró.

Az ügyvéd még nem döntött arról, hogy fellebbezéssel éljen-e a határozat ellen. Ahogy a védő fogalmazott: „meg kell vitatnom ezt az ügyfelemmel” – magyarázta a védő. A védelemnek hét napja van, hogy fellebbezzen a döntés ellen.

Sokkoló baleset Harkivben, öten meghaltak (videó, képek)

Öten a helyszínen meghaltak, hatan megsérültek, amikor egy autó felhajtott a járdára szerda este Harkov belvárosában – közölte a kelet-ukrajnai város rendőrkapitánysága. A súlyos baleset helyi idő szerint 20:45-kor történt a Szumszkaja utcán. A szemtanúk elmondása szerint a nagy sebességgel haladó Lexus terepjáró eddig ismeretlen okokból felhajtott a járdára, ahol járókelők közé hajtott.

Harkovi véres dráma: 20 éves lány vezette a luxusautót

Újabb részletekre derült fény a szerda esti brutális harkovi gázolásos baleset kapcsán, amiben öten vesztették életüket és hatan élet-halál között vannak. A szörnyű balesetet bizonyos Olena Zajceva (képünkön) okozta, egy helyi képviselő és menő üzletember 20 éves lánya. A harkovi egyetemen tanuló hölgy Lexus RX350-es típusú méregdrága terepjárójával elképesztő sebességgel robogott, amikor az egyik kereszteződésben ütközött egy másik autóval.Forrás:

KárpátHír/unian