Megyei foci: Minaj nyerte a Szuperkupát


A bajnok Minaji FC labdarúgó csapata nyerte a megyei Szuperkupát, miután az ilosvai Buzsora Stadionban rendezett szombati mérkőzésen 2-0-ra legyőzték a bronzérmes Nagyszőlősi FC együttesét.

A mérkőzés kezdete előtt egy perces néma csenddel adóztak az azon a héten elhunyt Varga Ferenc egykori labdarúgó emléke előtt, akit a mérkőzés napján helyeztek örök nyugalomra.

A találkozót a minajiak kezdték jobban, többet birtokolták a labdát és veszélyesebbek is voltak a kapu előtt, míg az ugocsaiak kontrákból próbáltak veszélyeztetni. Fél órát kellett várni az első gólra, a 32. percben egy szöglet után Hegedűs Róbert továbbította a labdát a kapuba. Még szünet előtt, de már a ráadásban Vaszil Pinyasko távoli bombája akadt be a léc alá.

Fordulás után nem változott a játék képe teljesen átvette az irányítást Mikola Gibaljuk együttese, a nagyszőlősiek kósza próbálkozásai nem hordoztak magukban veszélyt. Ráadásul a végére megfogyatkozott az ugocsai egylet, a 88. percben második sárgalapját is megkapta Ivan Bandurovics, így mehetett idő előtt zuhanyozni. Az eredmény már nem változott maradt a 2-0, ami azt jelentette, hogy idén harmadik trófeáját zsebelte be a Minaji FC.