A Nagyberegé a Szuperkupa


A Nagyberegi Talizmán nyerte a Beregszászi járási Szuperkupát, miután a beregszászi Barátság Stadionban rendezett vasárnapi mérkőzésen 1–0-ra legyőzte a Beregszászi Csillag csapatát.

A bajnok Csillag és a kupagyőztes Talizmán közötti összecsapás nagy érdeklődés mellett zajlott. A nagyberegiek a bajnokságban már bevált kerettel léptek pályára, a Csillagból viszont két meghatározó játékos is hiányzott: Ohar Roman és Kupás Zoltán. A kitűnő körülmények között megrendezett összecsapást óvatos játékkal kezdte mindkét csapat, többnyire csak a középpályán folyt a küzdelem az első félidőben.

A szünet előtt a beregszásziak közel álltak a gólszerzéshez, ám helyzeteik kimaradtak.

Fordulás után ismét kiegyenlítődött a játék. A nagyberegiek kontrákból próbáltak veszélyeztetni és egy ilyen támadás végén meg is szerezték a vezetést. Rácz István a tizenhatos vonalánál kapta meg a labdát, nem cifrázta kapura küldte a játékszert, lövése gellert kapott a beregszásziak egyik védőjén, ami megtévesztette a kapust, aki nem háríthatott. A gól után érthető módon megélénkült a Csillag játéka, ám a Talizmán kiváló védekezésével biztosan őrizte az eredményt a lefújásig. A nagyberegiek történetük első Szuperkupa sikerét aratták.