Femenesek felgyújtották Porosenko „villamosát”


Félmeztelen Femen-aktivista benzinnel locsolta le majd felgyújtotta a Petro Porosenko ukrán elnökhöz köthető Roshen édességipari vállalat vinnicai márkaboltja előtti villamost ábrázoló dekorációt – közölte kedd reggel a ukrán nőjogi szervezet közösségi oldalán

A félmeztelen aktivista mielőtt benzinnel leöntötte és felgyújtotta egy „Tram to offshore” magyar fordításban „Offshore villamos” feliratot ragasztott rá a kartonból készült villamos makettre.

A szervezet közleménye szerint akciójukat Porosenko újabb offshore ügyleti váltották ki. Az államfő neve a másfél hete a Paradise-iratok (Paradise Papers) címen kiszivárogtatott dokumentumokban tűnt fel. Ebből az derült ki, hogy az Appleby ügyvédi iroda elutasította, hogy Petro Porosenko számára offshore céget alapítson az Ír-tengerben fekvő, a brit szigetekhez tartozó Man-szigeten, mert túl kockázatosnak találta az ügyletet 2014 júniusában, rögtön államfői beiktatását követően.

„A lángoló villamos tűzszekérként örökre vigye el Porosenkot oda, ahol alacsonyak az adók, nincsen háború, nyomor és ukránok” – írták a közleményben a Femenesek.Forrás:

24.tv