Jánosi és Gát községházájáról is letépték a magyar zászlót a “hős, hazafi” ukránok🇭🇺🇺🇦


A beregszászi magyarság megfélemlítésére irányuló demonstráció résztvevői hazafelé menet még levették a magyar zászlót Jánosi és Gát községházájáról is – értesült a Kárpátalja hetilap.

Barta István, Jánosi polgármestere a magyar hetilap kérdésére elmondta:

„Vasárnap este hívott fel a körzeti megbízott rendőr, hogy nincs ott a helyén a magyar zászló a községháza épületén, azt kérdezte, hogy tudok-e róla. Nem tudom, hogy ki vehette le? Szemtanú nincs, aki látta volna. Mindenesetre a nyáron raktunk fel egy új magyar zászlót az épületre, így a régi még megvolt. Hétfőn reggel felraktuk vissza a régit. Kicsit ütött-kopott, de attól még magyar zászló”.

Lokita István, Gát polgármestere elmondta: „Nálunk templomszentelés volt vasárnap délután, az egész falu a templomban volt – lehet, hogy szerencsére. Körülbelül délután 3,45-kor járhattak itt, mert 4,15-kor jöttünk ki a templomból, akkor már senkit nem láttunk. Itt a községháza épületének a falán, a második emelet ablakainak magasságában, legalább 10 méter magasan van a zászlótartó. Akik látták, azt mondják, hogy valami vasmacskát dobtak fel és kötéllel rángatták. Jó sokat kínlódhattak vele, hisz két ujjnyi vastag dübellel volt rögzítve a falhoz, még a régi szovjet zászlótartó, de kitépték és levágták a magyar zászlót. El kell mondjam, hogy van tartalék magyar zászlónk, most várok segítséget, hogy visszarögzítsék a zászlótartót.”

A kárpátaljai magyarok „elnémították” az ukrán szélsőségeseket

Letiltotta a Facebook a Karpatszka Szics nevű kárpátaljai ukrán nacionalista szervezet mindkét közösségi oldalát, valamin 30 napra blokkolták a mozgalom vetőjének Tarasz Dejaknak egyik profilját is. „Ha van összefogás egy jó célért, akkor sok minden sikerülhet! Gratulálok mindannyiunknak: sikerült letiltatnunk a Karpatszka Szics gyűlölködő facebook-oldalát!