Az Év pedagógusa idősgondozó Londonban😱


A beregszászi Violetta Makedon lett az Év pedagógusa 2016-ban angoltanár kategóriában, ám két hónapja az 5. Számú Általános Iskola tanára felhagyott a tanítással és kiment Angliába szerencsét próbálni.

A kreatív, széles látókörű és rendkívül barátságos pedagógus magas állami kitüntetése ellenére két hónapja hátat fordított hívatásának és Ukrajnának, hogy a jobb élet reményében Londonba költözzön. Itt új életet kezdett, ahogy ő fogalmazott még fiatal, Angliában több perspektíva és lehetőség kínálkozik a számára – írja a ProZahid.

Az egykori tanár néhány napra látogatott haza és a hírportál megkeresésére elmondta nincs semmi meglepő elhatározásában, kellően megfontoltan döntést hozott. Nem ő az első, számos kollégája – egykori iskolájából, Beregszászból, a megyéből és országából – jutott hasonló döntésre.

A nagyra becsült angoltanár elárulta, hogy Londonban házi idősgondozó egy családnál, ahol a feleség ukrán. Egy 80 éves angol bácsira Bobra vigyáz, előre megtervezett útvonalon sétálnak a városban, parkokat, múzeumokat és színházi előadásokat látogat vele. A család állítása szerint nagyon megvan elégedve a munkájával, komoly előnyt jelentett a számára az angol nyelv ismerete. Állítása szerint ez csak a kezdet, már meglévő tudását, képességeit szeretné bővíteni, továbbfejleszteni.