Levél a Karpatszka Szicstől🇺🇦🇭🇺


Levelet írt a Karpatszka Szics szerkesztőségünknek. Az e-mailben kapott küldemény tele van hibákkal, magyartalan és helyenként már-már értelmezhetetlen az egész szöveg.

Ha valaki elsőre azt hinné, hogy megfenyegették szerkesztőségünket, amiért rendre elítélően és felháborodott hangnemben adunk hírt a radikális szervezet megszaporodott magyarellenes cselekményeiről, akkor az téved. A szicsesek fura levele magyarázkodásnak tűnik, igyekeznek elhatárolódni a Beregszászban történtektől, azt állítják, a Szvoboda visszaélt a nevükkel. Mindez azt jelzi, az ukrán nacionalisták köreiben sincs egység…

Hogy ez jó nekünk vagy sem, döntse el ki-ki maga, mi a magunk részéről változtatás nélkül, azaz úgy ahogy kaptuk, hibáktól hemzsegően közöljük a Karpatszka Szics levelét. Mindenki bogozza ki, mit is akartak ezzel üzenni:

 

A “Karpatszka Szics” az eseményekről Beregszázban november 12-én

November 12-én a “Szvoboda” politikai párt és ifjúsági eggyesülete provokációkat végzettek eggyesületünk ellen és az ukrán és a magyar nemzeti kisebbség között konfliktus megteremtésére. Egy nappal ezelőtt számos eseményt tartottunk Ungváron : a jobboldali aktivisták kongresszusa, a felvonulás és egy anti-sovinizmus akció a magyar konzulátus előtt. A “Karpatszka Szics” megalapításának  évfordulója annak lett alkalma, hogy megmutassuk pozíciónkat, hiszen a valódi jobboldaliak mindenekelőtt az Európai nemzetek jövőjét támogatják. Úgy véljük, hogy a jelenlegi helyzetben a határ hosszabitása problémája néhány kilométerre nem elfogadott. Mert a veszélyek, amejjek fenyegetik a mi népeinket, megkérdőjelezik az Európai civilizáció létezését.

A “Szvoboda” párt politikusai másnap Beregszázba mentek, és egy menetet tartottak, amely a városi tanács közelében végződött. Ott levették a magyar zászlót, és megpróbálták elégetni, de féltek a rendőrségtől. Hozzá kell tenni, hogy az EU-zászlóhoz, amely ott lógott az oldalán, nem is nyúltak.

Mihez vezetett a tetteik? Íme néhány tény:
– Beregszáz lakói utálják és újra kinevetik az ukrán nacionalistákat;
– felháborodott a magyar hatóság, és most várhatyuk tovább a kapcsolatok romlását Ukrajna és Magyarország közt;
– az ukrán és európai jobboldaliak nem értik, mi történik, mert egy nap kiálnak a sovinizmus ellen a magyar konzulátus előtt, másnap pedig néhány tucat ember terepszínű ruhában és a sport kabátokban a magyar zászlókkat szaggattik le. A legérdekesebb az, hogy az utóbbiak eggyesületünk nevét és zászlónkat használik. A “Karpatszka Szics” létezik Nyugat-Ukrajnában már 7 éve, de a nevünket ellopta ez a párt a saját katonai egységének, hogy politikai osztalékot és PR-t kapjon az ukrán-nyugati régiókban.
Ennek eredményében, beszédben és a Facebook-on próbálva megakadályozni a Nyugat-Ukrainai helyzetét Karpátalján, maguk létrehozik őt.

Ezért a régióban felmerül egy ilyen kérdés : kik ezek a lefizetett aktivisták és miért idegen nevet viselnek?
Ugyanakkor a magyar média, amelyik november 11-én támogatta a mi cselekvényeinket, hemzseg hírekkel zászlók lebontatásárol, a sovinizmus és a “Karpatszka Szics” ellenségeskedését a magyarok ellen, ősszekeverve két alapvetően eltérő szervezetet.

Ismét hangosan kijelentyűk: a jobboldal Kárpátalján egy és ez mink vagyunk – “Karpatszka Szics”. Semmilyen politikai cselszövés nem kényszerít minket a harc beszüntetésére és arra, hogy keressűnk együttműködés más európai nemzetekkel, mert a tét az, hogy létezzen a Fehér Európa.
Magyar testvérek! Ne higgyetek a lefizetet liberális médiának és ne legyetek elbolonditva a politikusok provokációival. Mi, Kárpátalja nacionalistái megígérjük, hogy elnyomjuk minden szeparatista kísérletet, amely destabilizálja az ukrán-magyar kapcsolatot.

A győzelem azokké, akinél a hatalom és az igazság van.