Razzia: száz helyszínen tartottak házkutatást


Egyidejűleg több mint 100 helyszínen tartottak házkutatást a katonai ügyészség nyomozói és a határőrség különleges egységei Kárpátalján egy nagyszabású razzia során – közölték az ukrán hatóságok.

Az összehangolt akcióban több mint 300 személy vett részt, a főbb útvonalak mentén ellenőrző pontokat állítottak fel, légi egységeket is bevetettek. Az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint a cigarettacsempészettel kapcsolatos bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

A Nyugat-Ukrajnai Régió Katonai Ügyészségének szóvivője bejelentette, hogy több járásban száznál is több helyszínen tartottak házkutatást, melynek során nagy mennyiségű kézpénzt, más országok útleveleit és jelentős mennyiségű kábítószert, vadkendert és ópiumot foglaltak le.
Oleg Szlobodjan Ukrajna Határőrszolgálatának szóvivője közölte, hogy az akció során feltártak egy bűnszervezetet, amely 140 hektár az államhatár övezetben fekvő földerültet privatizáltak törvénytelen módon, majd itt csempészettel foglalkoztak.

Letartóztatták a Bereg-vidéki „magánhatár” urát

Csütörtök reggel helyi idő szerint 7 órakor állig felfegyverzett kommandósok lepték el a Munkács melletti Kárpáti szanatóriumot. A Mukachevo.net információi szerint az akció során elfogták a Beregszászi járásban működtetett úgynevezett magánhatár egyik működtetőjét.

A hatóságok megerősítették, hogy házkutatást tartottak többek között a Beregszászi Járási Földhivatalban, a hivatal vezetője is érintett lehet az illegális földprivatizációs ügyletekben. Ahogy azt is hivatalosan megerősítették, hogy letartóztatták a Beregszászi járásban működtetett úgynevezett magánhatár egyik állítólagos üzemeltetőjét Horváth Attilát, aki alvilági körökben csak Doki becenéven ismert.