Lilija Hrinevics kárpátaljai látogatásának programja


Ismertté vált Lilija Hrinevics oktatási miniszter kárpátaljai látogatásának programja. A hivatalos kétnapos pénteki és szombati vizit során a tárcavezető Ungváron és Beregszászban találkozik a Kárpátalján élő nemzeti kisebbségek képviselőivel – közölte a szaktárca sajtószolgálata.

Első nap november 17-én pénteken Hrinevics felkeresi az Ungvári 4. Számú ukrán–szlovák kétnyelvű Középiskolát. A látogatás kezdetének tervezett időpontja 12:45 (kelet-európai idő), majd nagyjából 13:45-től sajtótájékoztatót tart. Még ezen a napon 15:30-kor a Megyei Gyermek és Ifjúsági Művészeti Központban a megye pedagógusaival találkozik.

Második nap november 18-án szombaton 10 órára várja a magyar tannyelvű oktatási és nevelési intézmények vezetőit, pedagógusait a Beregszászi Járási Állami Adminisztráció épületébe.

A hivatalos közlemény szerint a miniszter bemutatja az új oktatási törvényt, kiemelten a nyelvi cikkely végrehajtását, az EdEra online felkészítő tanfolyamot kárpátaljai iskolások számára az ukrán nyelv és irodalom emelt szintű vizsgához. A találkozó résztvevői szabadon kérdezhetnek majd az oktatási minisztertől.