Mocskolódással, személyeskedéssel válaszolt a kormánypárt a 2020 Trianon Emlékévvé nyilvánítására (Videó)


Ma a Jobbik ismét benyújtotta azt a parlamenti határozati javaslatát, amelynek elfogadásával az Országgyűlés 2020-at Trianon Emlékévvé nyilvánítaná. Szávay István és Farkas Gergely annak ellenére benyújtotta, hogy idén egyszer már elkaszálta a kezdeményezésüket a Fidesz-KDNP, méghozzá Lázár János beismerése szerint pusztán pártpolitikából.

Tavasszal azt mondták, hogy hamarosan készítenek saját javaslatot, de ez a mai napig sem történt meg, így a Jobbik ismét be fogja nyújtani ezt az indítványát. Az idő sürget, a környező országok – különösen Románia – lázasan készülnek, hogy elhitessék a világgal, igazságos döntés született akkor, a nemzetiségek számára pedig minden jog biztosított az utódállamokban. Magyarországnak is fel kell készülnie az évfordulóra – erről beszélt néhány hete a legnagyobb ellenzéki párt képviselője, Szávay István.

Szávay István és Faras Gergely szerint

“a méltó megemlékezésre, a történelmi sebek enyhítésére, valamint a határokon átívelő nemzeti egység és összetartozás kifejezésére időszerű és megfelelő alkalom a centenáriumi emlékév megrendezése. Az emlékév keretében megvalósuló programsorozat lehetőséget nyújt a Kárpátmedencei magyar közösségek megerősítésére, a társadalom – különösképpen a fiatalok – történelmi emlékezetének ápolására, a nemzeti önazonosság megújítására, a nemzeti összetartozás megélésére, valamint a magyar kultúra gyarapítására”.

Mai felszólalásában az ellenzéki politikus ismét feltette a kérdést: támogatja-e a magát nemzetinek nevező kormány, hogy 2020-at Trianon Emlékévvé nyilvánítsák? 

A gyalázatos és felháborító választ ezúttal Rétvári Bence államtitkár olvasta fel. “Felnőtt” tartalom a videóban, csak erős idegzetűeknek:

Szávay István – Mikor kezdik el a Trianon 100. évfordulójára való felkészülést? (2017.11.20.)

Uploaded by jobbikmedia on 2017-11-20.