Készenlétbe helyezték az ukrán hadsereget🇺🇦


Harci készenlétbe helyezték az ukrán hadsereg katonáit és a tartalékos erőket, miután megélénkült a katonai tevékenység a felkelők ellenőrzése alá tartozó luhanszki régióban – közölte Andrij Liszenko, a kijevi védelmi minisztérium hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.

„A felkelők katonai tevékenységének megélénkülése miatt a teljes frontvonal mentén állandó harci készenlétbe helyeztük az ott állomásozó egységeinket. Figyeljük a luhaszki és a város környéki történéseket. Ami a készenléti állapotot illeti, eddig is kiemelt készültségben volt a hadsereg, már gyakorlatilag nincs hova növelnünk ezt az állapotot. Továbbá a tartalékos erőinket is készenlétbe állítottuk, melyek a minszki megállapodás értelmében a nehéz haditechnikával együtt hátrébb lettek vonva” – fogalmazott Liszenko.

A szóvivő kihangsúlyozta, hogy amennyiben kiéleződik a helyzet az érintett frontvonalon, akkor minden intézkedést fogatosítanak, hogy az ellenség erői ne tudjanak előre törni. Liszenko ugyanakkor cáfolta azokat a sajtóhíreket, miszerint orosz tankok vonultak be Luhanszkba.

„Nem nyertek megerősítést azok az információk, amelyek szerint tankok vannak Luhaszkban. Tény hogy a kelet-ukrajnai városban és környékén ezek nélkül is jelen van ez a haditechnika. A hírszerző szervek figyelik a történéseket” – jelentette ki Liszenko.Forrás:

112.ua