Fellángoltak a harcok Kelet-Ukrajnában


Egy nap alatt öt ukrán katona vesztette életét és négy sebesült meg az elmúlt napokban ismét kiéleződő kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus övezetében – jelentette pénteken a kijevi hadműveleti parancsnokság.

A szokásos reggeli közlemény szerint a támadások a luhanszki irányvonalon erősödtek fel, Krimszke település közelében volt a legrosszabb a helyzet, itt nyolc órán át tartó tűzharcot vívott egymással az ukrán hadsereg és a felkelők erői.

„A heves harcokba négy ukrán katona vesztette életét, kettő megsebesült. A felkelők vesztesége öt halott és négy sebesült”

– írták a közleményben.

Krimszke közelében 82 mm-es aknavetőkből lőtték a lázadók az ukrán állásokat, a Novoolekszandrivka és Szvidlodarszk környékén lévő táborhelyeket nagy kaliberű golyószórókkal és aknavetőkkel lőtték a felkelők. A Donecki irányvonalon Pavlopol és Vodjane környékén a legforróbb a helyzet, itt gránát- és aknavetőkből lövik az ukrán reguláris erők állásait.

„Az elmúlt napon a frontvonal teljes hosszán hét alkalommal sértették meg a tűzcsendet a kelet-ukrajnai felkelők, egy alkalommal összecsaptak a szemben álló felek. Az Ukrán Fegyveres Erők katonái minden esetben célzott választüzet nyitottak” – közölte a kijevi hadműveleti parancsnokság.

A közlemény szerint egy nap alatt öt ukrán katona vesztette életét és négy sebesült, egyikük állapota válságos, a többieké kielégítő. A felkelők vesztesége nyolc halott és kilenc sebesült.Forrás:

KárpátHír/Unian