Díjazták a Bereg-vidéki pontvadászat legjobbjait


A Beregszászi Járási Közigazgatási Hivatal nagytermében tartotta éves díjkiosztó ünnepségét a Beregszászi Járási Labdarúgó Szövetség. A hagyományoknak megfelelően az eseményen részt vett Petruska István, a járási közigazgatási hivatal és Sin József, a Beregszászi Járási Tanács elnöke, valamint Csehil Sándor, a járási labdarúgó szövetség elnöke.

Az ünnepi beszédekben elhangzott, milyen szerepet tölt be a labdarúgás a járás életében, milyen nehézségekkel néztek – gazdasági nehézságek és a játékoshiány – szembe az idén a csapatok. Ennek llenére izgalmas és kiélezett küzdelem folyta a bajnoki címért ezért a szurkolók számára emlékezetes marad az évad.

A street dance tánccsoport fellépését követően kezdetét vette a díjátadó, elsőként a klubelnököket díjazták, elismerő oklevelet vett át Bakos József, a Beregszászi Csillag, Pocsai József a Nagybégányi FC, Buda Ferenc, a Zápszonyi FC, Horváth Károly, a Nagyberegi Talizmán, Lokita István, a Gáti Artosz, Barta Isván, a Makkosjánosi FC, Dmitro Taranenko a Tátyúi FC és Derceni Béla a Kigyósi FC vezetője.

Elismerték a dobogós helyezést elárt felnőtt és ifi csapatok edzőit: Sznopcsák Tamás, a Beregszászi Csillag, Fedenisinec Szerhij, a Nagybégányi FC, Bocskai Ferenc, a Zápszonyi FC, id. és ifj. Varga Attila, a Makkosjános FC edzője, az utánpótlás csapatoknál: Káli Róbert a Nagyberegi talizmán, Tóth Attila, a Kigyósi FC trénere.

A sajtóorgánumok és az újságírók sem maradtak ki a díjesőből a Pulzus Rádió, Baleckij Volodimir, a Beregszász TV, és Lőrincz Zsolt a járási szövetség honlapjának adminisztrátora részesült elismerésben.

A díjazottak sorában a 2017-es szezon legjobbjai következtek, az év felfedezettje Eduard Fedenisinec (Nagyberegi FC), az év kapus Bodnár Béla (Nagyberegi Talizmán), az év védője Pálóci István (Beregszászi Csillag), az év középpályása Ohár Román (Beregszászi Csillag), az év csatára Dávid Róbert (Zápszonyi FC) lett, az év játékosa kitüntető címet Ohár Román kapta.

Végezetül díjazták a bajnokság dobogósait, előbb az ifjúsági csapatokat, ahogy arról korábban már beszámoltunk Makkosjánosi zárt az élen, a Nagyberegi Talizmán a második, Kígyós a harmadik helyen végzett. A felnőttek közt Zápszonyé lett a bronz, Nagyberegé az ezüst, a bajnoki serleget a Beregszászi Csillag vihette haza.