Kiszabadították Szaakasvilit


Hívei kiszabadították az SZBU járművéből Miheil Szaakasvilit.

A volt odesszai kormányzó bilinccsel a karján hívei gyűrűjében elindult a parlament elé. Mindenkit arra kért, csatlakozzanak hozzájuk és zavarják el Petro Porosenko államfőt. Kijelentette: a hadsereg az ő oldalukon áll, a rendőrség és az SZBU sem hallgat az államfőre. Ugyanakkor a hatóságok jelezték, azért engedték el a politikust, nehogy véres fordulatot vegyenek az események.

Azért vették őrizetbe Miheil Szaakasvilit, mert azzal gyanúsítják, hogy pénzt kapott Viktor Janukovics volt elnök egyik üzleti partnerétől.

A főügyészség azzal gyanúsítja Petro Porosenko elnök ellenfelét, hogy őt Szerhij Kurcsenko, Janukovics egyik barátja pénzeli. A főügyészség feltételezése szerint a pénz eredete illegális és Oroszországhoz köthető.
Mint azt megírtuk, kedd reggel kijevi otthonában törtek rá Miheil Szaakasvilire. Magát Szaakasvilit rabszállítóba tették és azzal próbálták elszállítani a helyszínről, de összegyűlt hívei azt megakadályozták.

Nagyon sok nemzeti gárdista és rendőr próbálja felügyelni a rendet. Dulakodások is vannak. Egyre több parlamenti képviselő érkezik a helyszínre, szeretnék megakadályozni, hogy véres fordulatot vegyenek Szaakasvili híveinek és a hatóságok összecsapása.

Az eseményeket élében sugározza a NewsOne hírcsatorna, melynek szerkesztőségét vasárnap ismeretlenek szállták meg.

Forrás:

KárpátHír