Nagylázra került a megye BL-trófea


Az Ung-vidéki Nagyláz labdarúgó csapata nyerte meg a megyei Bajnokok Ligáját, miután a vasárnapi döntőben 1-0-ra legyőzte az ilosvai járási Maszárfalvai (Negrovo) Szkála csapatát.

A szerednyei stadion műfüves pályáján sűrű hóesésben óvatos tapogatódzós játékkal kezdődött a mérkőzés, valamelyest többet birtokolta a labdát és kreatívabban futballozott a Szkála. Mindkét csapat játékosaiban égett a bizonyítási vágy, hisz járásaik pontvadászatában évek óta dominálnak, számos bajnoki címet söpörtek be. Ebben a sorozatban már többször elindultak, ám a fináléig még soha nem jutottak el, legtovább Nagyláz jutott, mely tavaly az elődöntőben búcsúzott a sorozattól. A technikai és tudásbeli hiányosságokat kemény, esetenként durva játékkal kompenzálták, a Nagyláziak egyik játékosát már a 25 percben le kellett cserélni, egy ütközés miatt. Lábtörés gyanújával a mentők szállították kórházba. Vjacseszlav Fenyo góljával a 34. percben az Ung-vidékiek szereztek vezetést. A gól után összekapták magukat az ilosvaiak és bár több nagy helyzetük is volt, de szünetig nem esett már gól.

A szünet a szokásosnál hosszabbra nyúlott, ugyanis a sűrűn hulló hó elfedte a vonalakat, ennek a megtisztításában a szurkolók is beszálltak, végül fél órás csúszással mér narancssárga labdával folytatódott a játék. A kényszerszünet után ott folytatódott a találkozó, ahol az első negyvenöt perc után abbamaradt. Mindkét gárda előtt adódtak helyzetek, ám ezek mind kimaradtak, így a hármas sípszóig már nem változott az eredmény. Nagyláz 1-0-ás győzelmével elhódította a bajnoki évad utolsó trófeáját. Érdekesség, hogy először nyert Ung-vidéki csapat a megyei BL-ben, eddig a Munkácsi és a Beregszászi járásból került ki a győztes. A sorozat legjobb játékosának járó elismerést Anatolij Havrileskot (Nagyláz), torna a gólkirályi címet Olekszandr Popovics (Maszárfalva Szkála) zsebelte be. Természetesen a kupa átvétele után a nagyláziak önfeledt ünneplésben törtek ki.

Forrás:

KárpátHír