Szaakasvili nem adja meg magát


Továbbra is a Szaakasvili-sztori van a középpontban az ukrajnai országos híroldalakon.

A pillanatnyi helyzet szerint a grúz ex elnök a parlament közelében felvert sátorvárosban tartózkodik, ott éjszakázott is. A szerda hajnali órákban a rendőrség kísérletet tett az előállítására, de a tervük megint elbukott. Több busznyi egyenruhás érkezett ma hajnalban a sátorvároshoz, de hiába kutakodtak ott, nem leltek Miheil Szaakasvili nyomára. Sőt, az egészből csak annyi lett, hogy összecsaptak a grúz politikus támogatóival. A rendőrség jelentése alapján négy egyenruhás szerzett sérüléseket, hozzáteszik, a tüntetők közül senkit nem vettek őrizetbe. Azt nem közölték, a demonstrálók táborában hányan sérültek meg.

Közben a főügyészség körözést adott ki a hívei által megszöktetett politikus ellen. Szaakasvili jelezte, nem fog megjelenni a főügyészségen, mert Jurij Lucenkót nem tekinti a vádhatóság törvényes vezetőjének. Szerinte Lucenko elárulta az Euromajdant.

Ugyanakkor jelezte, a sátorvárosban hajlandó fogadni a főügyészség nyomozóit. Mint az ismert, az ellenzéki Új Erők Mozgalmának hontalan vezetőjét kedden fogta el házának tetején az SZBU, de nem tudták elszállítani a helyszínről, mert a feldühödött támogatói kiszabadították a titkosszolgálat kisbuszából. Szaakasvili bilinccsel a kezén a parlament felé indult, célja, hogy megbuktassa Petro Porosenko államfőt, aki 2015-ben Ukrajnába hívta őt.
Szerda estére Odessza megye korábbi kormányzója népi gyűlést hirdetett meg a kijevi törvényhozás épülete előtt.

Forrás:

KárpátHír