“Meglepődött” a Fidesz: a Jobbik is megszavazta a “SOROS-TERVES” határozatot


Nem nagyon sikerült a Orbán Viktornak és pártjának, az hogy az egész ellenzék bevándorláspárti, ugyanis a Jobbik ismét bebizonyította, hogy a betelepítés minden formáját ellenzi. Lehetetlen küldetésre készült a Fidesz! – számolt be az Alfahir. Egyre világosabb, hogy a kemény Fidesz támadásnak kitett ellenzéki erő, továbbra is következetesen a bevándorlásellenességet támogatja, ezzel szemben a Fidesz már 20.000 bevándorlót engedett be Magyarországra pénzért, letelepedési kötvények formájában.

Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője leszögezte, a Jobbik mindig is bevándorlásellenes volt:

a párt ellenezte a határőrség megszüntetését,
és azóta is az újjászervezését szorgalmazza,
szavazatával támogatta a kerítés felépítését,
illetve azt is, hogy a honvédséget is be lehessen vetni a határon.

Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta azt is, hogy tervszerű betelepítést Magyarországon eddig csak a Rogán Antal által kezdeményezett letelepedési kötvények forgalmazása során láthattunk. Emlékeztetett arra is, hogy előző nap a propagandaminisztert két alkalommal is kérdezte arról, hogy mikor fogják végleg megszüntetni a letelepedésikötvény-bizniszt, azonban erre nem volt hajlandó válaszolni az ötletgazda Rogán Antal.

A legnagyobb ellenzéki párt képviselője elmondta, a kormánypárt a határozattal azt próbálta elhitetni, hogy az egész ellenzék bevándorláspárti, köztük a Jobbik is, ezt a hamis látszatot akarták tovább erősíteni.

Ez nem jött össze, mert a Jobbik támogatta a határozatot,

“ennyi csalódott arcot a Fidesz padsoraiban nem láttam, miközben üdvrivaldásban kellett volna kitörniük, hiszen a második legnagyobb párt is támogatta a javaslatukat”

– magyarázta a politikus.

A Jobbik egyébként két módosítóval is élt:

a letelepedési kötvények elutasítását is vegyék be a határozatba, de ezt a kormánypárti politikusok elutasították, azzal az indokkal, hogy ez nem szerepel az Európai Parlament határozatában;
emellett a Jobbik azt is kérte, hogy a “Soros-tervre” való utalásokat is szedjék ki a szövegből, ugyanis mert Soros-terv sem szerepel egyetlen egy EP-szövegben sem.

Staudt Gábor másrészt kiemelte azt is, hogy a Fidesz amúgy is csak szavakban küzd Soros György ellen, a feljelentést is a Jobbik tette meg, igaz ezután kiderült, hogy a magyar hatóságoknak semmilyen bizonyítékuk nincs a Fidesz propagandájának alátámasztására.

Forrás:

alfahir.hu nyomán