A Jobbik az épülő diktatúra ellen, a magyar demokrácia védelme érdekébe szervezett tüntetést a Fidesz székháza elé


A Jobbik az épülő diktatúra ellen, a magyar demokrácia védelme érdekébe szervezett tüntetést a Fidesz székháza elé.

Mint ismert, a volt fideszes országgyűlési képviselő, Domokos László által vezetett Állami Számvevőszék 4 hónappal a választások előtt 660 millió forint befizetésére kötelezte a Jobbikot, ellehetetlenítve ezzel a legnagyobb ellenzéki párt 2018-as választásokon történő elindulását.

Azóta kiderült, hogy az ÁSZ nem vette figyelembe a Jobbik dokumentumait, illetve az is, hogy nem sikerült megindokolnia azt sem, hogy mi alapján kalkulálta ki ezt a példátlan büntetést – így nem véletlenül merült fel, hogy politikai támadást hajtott végre az ÁSZ.A Jobbik szóvivője megismételte: arra szólítják fel Orbán Viktort, a legújabb diktátort, vonuljon vissza a Jobbik elleni küzdelméből.

Egy bukás felé tántorgó diktátorra emlékezteti Vona Gábort a miniszterelnök, „de Orbán Viktor bukni fog”.

A Jobbik miniszterelnöke szerint azért nem tudott eddig a Fidesz és az MSZP ilyen közös tüntetést szervezni, mert nem tudnak kiállni a jó dolgokért, mert a XX. században élnek. „A XX. század arról szólt, hogyha neked más a véleményed, akkor el kell, hogy tapossalak, de ebből kell kilépnünk” – figyelmeztetett.

Vona Gábor szerint ezért kell a tekintetünket a jövő felé kell fordítani, mert egy XXI. századi ország csak közösen építhető fel. Miközben Orbán Viktor a megosztás nagymestere.

„Orbán Viktor a múlt, mi vagyunk a jövő”

– jelentette ki Vona Gábor.