Kárpátaljai kick-boxos a világranglista top10-ben

A mindössze 18 éves Vadim Babenko maga is meglepődött, amikor megnézte a Nemzetközi Kick-box Szövetség világranglistáját. A sportoló kor- és súlycsoportjában az előkelő 8. helyén találta a nevét.

Kárpátalja jelenleg legeredményesebb kick-boxosa már három országos bajnoki címmel (2015, 2016 és 2017) büszkélkedhet. Tavaly aranyérmes lett a budapesti kick-box Világkupán, valamint első helyen végzett a szlovák liga 2016–2017-es idényében.
Az egyébként joghallgató fiú sportolói családból származik, édesapja a Kárpátalján jól ismert Dmitro Babenko kapus, aki több mint 10 évig őrizte az Ungvári Hoverla hálóját, jelenleg a Minaji FC portása. Édesanyja öttusázott, jelenleg fitnesz modell versenyeken indul. A család több mint tíz éve Luhanszkból költözött Ungvárra.
Vadim nem lépett apja nyomdokaiba, inkább a küzdősportok érdekelték, így előbb bokszolt, majd rátalált a kick-boxra és rögtön beleszeretett. A versenyekre az ungvári Ippon klubban készül, edzője Oleg Martinenko és Anatolij Percev, a Kárpátaljai Megyei Kick-Box Szövetség elnöke. Tehetségét jól jelzi, hogy a legutóbbi országos bajnokságon egyszerre két aranyérmet is bezsebelt.