Megdöbbentően sok az öngyilkos

Magyarországon 1317 férfi és 446 nő lett öngyilkos, ami ugyan azt mutatja, hogy az elmúlt évekhez képest javultak a statisztikák, ám ez a szám így is elég magas. Ukrajnában sem sokkal rózsásabb a helyzet.

Magyarországon a Központi Statisztikai Hivatal információi szerint a férfiak öngyilkosságának száma közel a triplája volt a nők által elkövetett öngyilkosságok számának az 1997-et követő években. Az esetek nagy részében a nők mérgezéssel, a férfiak akasztással vetettek véget életüknek.

Érdekes tény, hogy a férfiak között többségben voltak a házas emberek, az öngyilkos nők nagy része pedig özvegyként élt az öngyilkosság előtti időszakban, írta a Blikk.

A tavalyi évben Ukrajnában és Kazahsztánban nem egy olyan internetes csoportot lepleztek le, amelyben öngyilkosságra biztatták a fiatalokat. Ez a jelenség akár a magyar emberek életére is veszélyt jelenthet.
Magyarország egyébként – sajnálatos módon – élen jár az öngyilkosságok tekintetében. Az Egészségügyi Világszervezet 2016-os adatai azt mutatják, hogy egyedül Litvániában voltak többen öngyilkosok abban az évben. Nagy-Britanniában, Spanyolországban, Olaszországban, Albániában és Görögországban volt a legkevesebb példa ilyen esetekre.

A tragédia oka gyakran lehet depresszió is. Annak, aki ebben a betegségben szenved, mihamarabbi kezelésre van szükség.

Forrás:

KH/Blikk