Nem mehet külföldre, aki nem fizeti a tartásdíjat😱

Petro Porosenko elnök aláírta azt a parlament által még tavaly december elején elfogadott jogszabályt, amely szigorítani hivatott a gyermektartásdíj fizetése terén felhalmozódott tartozások behajtását – számolt be a Kárpátalja hetilap.

Az államfő sajtószolgálatának közleménye szerint a dokumentum célja a tartásdíjak behajtására vonatkozó határozatok végrehajtásának biztosítása. A törvény lehetővé teszi a tartásdíjfizetés terén felhalmozódott tartozás csökkentését, egyben biztosítva a tartásdíj kedvezményezettjeinek megfelelő ellátását.

A törvény a Családi törvénykönyv mellett több mint fél tucat további jogszabályt módosít, valamint tökéletesíti a tartásdíj behajtásának rendjét. A dokumentum életbe lépésével a kényszervégrehajtás újabb módszereit vezetik be azokkal az adósokkal szemben, akiknek a tartozása összességében meghaladja a tartásdíj hat havi összegét. Emellett ideiglenesen korlátozhatják az adósoknak az ország elhagyására, járművek irányítására, vadász- és pneumatikus lőfegyverek használatára vonatkozó jogát, továbbá a vadászati jog is korlátozható lesz.

Bevezetnek egy új típusú közigazgatási szankciót is, a társadalmilag hasznos munkát, amelyet az adósok a munkától vagy tanulástól szabad idejükben végezhetnek, s amelynek formájáról a helyi önkormányzat hivatott dönteni.


Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<