A mélybe zuhant egy túrázó nő a Kárpátokban


Túrázás közben megcsúszott a jeges hegyoldalon és 300 méter mély szakadékba zuhant egy 29 éves kijevi nő a csornohorai Petrosz csúcs dél-nyugati részén kedden este a Rahói járásban. A hegymentőket a vele együtt túrázó férfi értesítette.

A 27 éves férfi nem veszítette el lélekjelenlétét, lemászott a nőhöz és a szakszerű segítség megérkezéséig tartotta benne a lelket. A kőrösmezői (jaszinyai) és a rahói hegyimentő alakulat nyolcfős csapata sietett a helyszínre. A mentőcsapat a vastag hótakaró és a fokozott lavinaveszély miatt éjfélre érte el a turisták tartózkodási helyét.

A bajba jutott túrázót rögtön ellátták, fájdalomcsillapítót kapott, sínbe tették sérült lábát. A rossz látási viszonyok és a lavinaveszély miatt a mentőcsapat vezetője úgy döntött a mentéssel megvárják a napkeltét. Szerda reggel a sérült nőt vákuumágyon, gyalog szállították el a 7 kilométerre lévő mentőjárműhöz, majd a Rahói Járási Kórházba vitték, sérülései nem voltak életveszélyesek – közölte a megyei katasztrófaelhárítási főosztály sajtószolgálata.