Óvatosságra inti Ukrajnába készülő állampolgárait az USA🇺🇦🇺🇸

Az Egyesült Államok kormánya óvatosságra inti az Ukrajnába utazó állampolgárait, s arra kéri őket, hogy tartózkodjanak az oroszországi utaktól. Az országkockázatokkal kapcsolatos új amerikai ajánlások január 10-én láttak napvilágot – jelentette a DW alapján az Ukrajinszka Pravda.

Az amerikai kormányzat négy kategóriába sorolja a világ országait. Az első csoportot azok az államok alkotják, ahol elegendő az alapvető óvintézkedések betartása. Ebbe a csoportba tartozik a világ országainak nagy része, köztük Ausztria, Kanada, Svájc, a skandináv országok, az Európai Unió Közép-Kelet-Európai tagállamai, szinte valamennyi posztszovjet köztársaság (Oroszország, Ukrajna és Azerbajdzsán kivételével) stb.

Ukrajna a második csoportba került, ahol Washington értékelése szerint fokozott óvatosságra van szükség a terrorcselekmények veszélye, valamint a „bűnözés és zavargások” miatt.

Ebbe a kategóriába került egy sor nyugat-európai állam, köztük Németország, Nagy-Britannia és Franciaország is. Ugyancsak ide sorolták mások mellett Brazíliát, Indiát, Kínát, Szaud-Arábiát is.

Azoknak, akik a harmadik csoporthoz tartozó országokba, köztük Oroszországba látogatnának, az Egyesült Államok azt ajánlja, hogy fontolják meg az utazást. Indoklásuk szerint Oroszországban változatlanul fennáll a terrorizmus veszélye, az amerikai polgárok pedig „gyakran” vannak kitéve különféle zaklatásoknak, írja a Kárpátalja.

Forrás:

karpataljalap.net