Kelet-Ukrajnában szálhatott fel a migránsokat szállító repülő


Az Ukrán Állami Határőrszolgálat megerősítette, hogy Ukrajnában szállt fel az a tizenegy migránst szállító repülőgép, amelyet még hétfő este találtak meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kállósemjén határában.

„Tényleg megtörtént az eset, a repülőgép az ukrán-magyar határtól távol eső régióban szállt fel” – nyilatkozta az Ukrinform hírügynökségnek szerdán Oleg Szlobodjan, az Ukrán Állami Határőrszolgálat szóvivője.

A szóvivő elárulta, hogy a hatáárőrségnél észlelték a Magyarország felé tartó An-2-es típusú repülőgépet, ám nem rendelkeznek olyan eszközökkel, amellyel megtudnának állítani, egy az ukrán légteret átszelő légi járművet. Szlobodjan kiemelte, hogy a magyar hatóságokkal szorosan együttműködve, dolgoznak az ügy részleteinek felderítésén, hozzátette a repülőgép tulajdonosának adatait már átadták az illetékes hatóságoknak, vizsgálják, hogy lehetett-e köze a nem épp hétköznapi embercsempészéshez. Valamint azt is vizsgálják, hogy a szervek miért nem reagáltak kellően a határőrség riasztására.

Oleg Szlobodjan azt is elmondta, hogy a repülőgép tulajdonosa avdijivkai (Donyeck megye) lakcímen van bejelentve.

Repülőn érkeztek a migránsok, Kállósemjén térségében fogták el őket (videó)

Ukrán lajstromjelű a Kállósemjénnél talált repülőgép