Magyar állami támogatással építettek pottyantós budit Kárpátalján

Mester András Mezőgecse polgármestere írta közösségi oldalán, hogy kültéri illemhelyet – pottyantós budit – építettek a magyar állami támogatással a település rendezvényközpontjában. Mindeközben értékálló rendezvényekre, projektekre nem jut pénz.

„Örömmel értesítem Önöket, hogy elkészült az új illemhely a mezőgecsei rendezvényközpontban, a focipálya mellett. Szeretném megköszönni a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkráság és a Bethlen Gábor Alap támogatását. Az illemhely felépítéséhez anyagilag hozzájárultak továbbá Czegle Tibor és dr. Bártfai Endre barátaink Magyarországról. A fizikai megvalósításban a következő mezőgecsei lakosoknak köszönöm a segítséget, közreműködést és támogatást: id. Fazekas Gyula, Jancsi Sándor, id. Tóth Zsolt, ifj. Tóth Zsolt, Illés Bandi, Jancsi István, Asztalos Tibor, Illés Pál, Balogh István „

– írta Facebook-posztjában Mester András Mezőgecse polgármestere.

A BGA honlapján közzétett pályázati eredményekből kiderült, hogy a Mezőgecsei Hagyományőrzők és Falufejlesztők Egyesülete a Mezőgyecsei Rendezvényközpont fejlesztésére félmillió forintot pályázott, végül 200 ezer forintot ítéltek meg a projektre. A bejegyzés szerint ebből az összegből nem sikerült megvalósítani a beruházást, a finanszírozásba magyarországi magánszemélyek is beszálltak.

A település legismertebb rendezvénye a Nemzetközi Böllérfesztivál, amelyre évről-évre több ezer érdeklődő látogat el. A rendezvényről készült riportokban, beszámolókban nem egyszer kritizálták a roskadozó mellékhelyiséget.

képek: Mester András közösségi oldala

Tisztelt Mezőgecseiek!

Örömmel értesítem Önöket, hogy elkészült az új illemhely a mezőgecsei rendezvényközpontban, a…

Közzétette: András Mester – 2018. január 18.