Kállósemjéni repülő: rejtélyes csomagot találtak a gép mellett


Szétszedték és elszállították azt az ukrán repülőgépet, amelyik Kállósemjén közelében, egy szántóföldön landolt hétfőn este, fedélzetén legalább 11 emberrel. A gép illegálisan lépte át a magyar határt, a légtérbe úgy érkezett, hogy a radarok nem láthatták. Egy szolgálaton kívüli rendőrnek tűnt fel az alacsonyan szálló gép, ő értesítette a kollégáit. Kállósemjénben most az emberek közül többen is félnek, főleg az idős, egyedül élő nők nem érzik magukat biztonságban.

Az ukrán felségjelű repülőről a rendőrség hivatalosan azt közölte, hogy keleti irányból, tehát Románia felől érkezett a magyar légtérbe. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy utasait hol vette fel. 8 vietnámi és 3 afgán állampolgárt fogtak el a mezőn, illetve egy autóbuszon, de a repülő személyzete nem került elő. A helyeik közül többen is azt mondták, hogy félnek – írja az ATV.

A polgármester szerint főleg az egyedül élő idősek félnek. Belicza László, polgármester elmondta, az emberek félve kérdezték tőle, hogy merjenek-e haza menni, vagy mit tegyenek, biztonságban vannak-e. A rendőrség akkor közölte, rendőri jelenlétet biztosítanak azzal kapcsolatban, hogy az embereknek a szubjektív biztonságérzete visszatérjen.

A gépről többen is mondták, hogy már többször járt a térségben.

Most is úgy tudják, hogy valaki segített a pilótának, mert a helyiek szerint a szántóföldön találtak egy táskát lámpával, ez mutathatott irányt a gépnek a landoláshoz.

Egy helyi lakó elmondta: szóbeszédben terjed, hogy állítólag ki is volt jelölve neki, hogy hova kell letenni a gépet. Korábban azt mondták, hogy járt arra Kisléta környékén, állítólag cigarettát dobott.
A gépet közben darabjaira szedték, hogy közúton el tudják szállítani a nyíregyházi repülőtérre. A faluban volt aki azt mondta, hogy most sok a rendőr, aminek örülnek. szerintük a gép személyzetét keresik.

A repülőt délután tudták szállítható állapotba hozni. A gépet egyébként a rendőrök bűnjelként lefoglalták.

Forrás:

atv.hu