Nem reklámozta, de lakásokkal segíti az Orbán-kormány a migránsokat

Nemcsak az 1291 menekült tavalyi befogadását – amiről Altusz Kristóf Times of Maltának adott interjújából értesült a magyar közvélemény –, hanem azt sem közölte a kormány, hogy 2016 augusztusában lakhatási programot is indítottak menekültek számára – írja a Magyar Nemzetre hivatkozva a HVG.

A Belügyminisztériumhoz tartozó BelügyiAlapok.hu portálról ugyanis kiderült: az Európai Bizottság által létrehozott Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap forrásaira – a 2014–2020-as időszakban 9,9 milliárd forint – sikeresen pályázott a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI), amely a fővárosi önkormányzat hajléktalanellátó szervezete.

Ennyit Orbán Viktor “harcáról”, 1300 menekültet fogadtak be titokban

A szervezet a “Nemzetközi védelemben részesülők önálló lakhatásának segítése” című pályázatával 82,5 millió forintot nyert el. A projekthez az unió 75 százalékos támogatást nyújt, amelynek mértékét évente határozza meg. A fennmaradó 25 százalékot a hazai költségvetés állja.

A lap kereste a BMSZKI-t, hogy megtudja, pontosan miről szól a menekülteknek nyújtott lakhatási program, de a fővárosi önkormányzat nem engedte nyilatkozni.

Az európai bizottsági menekültalap oldalon megtalálható egy 2016. december 16-i belügyminiszteri utasítás – hatálya a 2017–2018 közötti programidőszak –, amelyből kiderült, hogy a Belügyminisztérium különösen négy tevékenységet támogatna: menekültek lakhatási körülményeinek felmérése, lakhatási program kidolgozása, lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadásokhoz nyújtott anyagi támogatás, valamint szociális munka.

Az utasítás szerint 2020. június 30-ig háromszáz menekültnek, oltalmazottnak adnának lakhatási támogatást.

 

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<