„Soros-szervezetet” pénzel Orbán Viktor

A Menedék Migránsokat Segítő Egyesület a menekültek beilleszkedését támogató programjának megvalósítására – konkrétan a Működjünk együtt! elnevezésű projektjére – kapott 25 millió forintot. A Belügyminisztériumhoz tartozó Belügyi Alapok portálon közzétett adatokból kiderült, hogy a Sorosék által is támogatott szervezet egy 2016. szeptember 1-jén közzétett pályázati kiíráson indult sikerrel – tudta meg a Magyar Nemzet.

A pénz a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alapon (MMIA) keresztül érkezett. Az Európai Unió az MMIA-ból megvalósítandó projektekhez 75 százalékos támogatást nyújt, a fennmaradó 25 százalékot a hazai költségvetés állja. Az egyesület a pénzből a nemzetközi védelmet élvezőknek nyújtott segítséget szociális munkások bevonásával. Egy másik pályázatuk 36,3 millió forintot kapott, ami szintén a nyertes pályázatok listájából derült ki.

A menekültek foglalkoztatásának növelésére és stabil megmaradásuk elősegítésére a munkaerőpiacon egy 2015-ben kiírt pályázaton (a program 2018 júniusáig tart) 63 millió forintot kapott a Soros-féle szervezet – a kormánypropaganda használja a kifejezést a Nyílt Társadalom alapítványok által támogatott civilekre –, de a Befogadó óvodák és iskolák című projektjük is nyert 34 millió forintot. 2015 óta tehát legalább 150 millió forintot nyert a Menedék egyesület az EU és a magyar kormány által finanszírozott MMIA-ból.

Ennyit Orbán Viktor “harcáról”, 1300 menekültet fogadtak be titokban

Mindez azért is érdekes, mert a Menedék szerepel a külföldről finanszírozott civil szervezetek listáján is. Tavaly nyáron szavazta meg a kormánypárti többség a civiltörvényt, amelynek értelmében minden civil szervezetnek fel kell tüntetnie a beszámolójában, ha egy adott összegnél több külföldi támogatást kapott. – A Soros-hálózat átvilágítása miatt van szükség a külföldi finanszírozású szervezetekről szóló törvényre, ebben a magyar emberek elsöprő többsége is egyetért: a nemzeti konzultációban a válaszadók 99 százaléka a törvény mellett állt. Soros háborút hirdetett Magyarország ellen, le akarja bontani a kerítést, be akarja hozni a bevándorlókat, ehhez az ügynökszervezeteit akarja felhasználni – közölte akkor a Fidesz.

A Belügyminisztériumhoz tartozó Belügyi Alapok portálról azonban az is kiderült, hogy a védelemben részesülő menekültek lakhatásának segítésére tavaly decemberben is kiírtak egy pályázatot. A keretösszeget jelentősen megemelték, már 291 millió forintra lehet pályázni idén február 15-éig. A pályázat célja a menekültek önálló életének segítése például lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez nyújtott anyagi támogatással. A pályázati kiírás forrását az MMIA és a Belügyminisztérium költségvetése társfinanszírozásban állja vissza nem térítendő támogatás formájában.

A Jobbik elnöke szerint összeomlott a Fidesz migrációs politikája

Nem reklámozta, de lakásokkal segíti az Orbán-kormány a migránsokat

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<