Ismét Szíriából kilőtt rakéták csapódtak egy török városba

Két rakéta csapódott szerdán az észak-szíriai Afrín kerületből a határhoz közeli török Kilis város központjába, egy ember meghalt, tizenhárman megsebesültek – jelentette az NTV török hírtelevízió.

A beszámoló szerint az egyik rakéta épp az esti muzulmán ima közben a település 1682-ben épült, történelmi dzsámijába csapódott, a másik 100 méterrel távolabb egy házat talált el. A imahelyen a nyolc sérült egyike életét vesztette, az utóbbi helyszínen pedig öt ember, köztük négy gyerek füstmérgezést szenvedett – nyilatkozta Metin Tekinarslan, Kilis tartomány kormányzója.

A török tüzérség azonnal heves válaszlövéseket adott le azokra az afríni pontokra, ahonnan a rakétákat feltételezhetően kilőtték.

Az utóbbi napokban rendszeresek a hasonló incidensek a környéken, miután a török haderő szombaton nagyszabású légi és szárazföldi hadműveletet indított az Afrínt ellenőrző Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellen ellen. Ankara a törökországi kurd szeparatista Kurdisztáni Munkáspárthoz (PKK) hasonló terrorszervezetnek tartja a YPG-t, ugyanakkor a kurd milícia Washington egyik fő szövetségese az Iszlám Állam elleni harcban.

Az YPG a török offenzívára válaszul időről időre rakétákat és aknagránátokat lő át török területekre.

A dél-törökországi Reyhanli városába szombat óta eddig 11 rakéta csapódott, aminek következtében egy szíriai állampolgár életét vesztette, 47-en pedig megsebesültek. Kilis városába szerdát megelőzőleg négy rakéta csapódott már be, megsebesítve hét embert.

Forrás:
MTI

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<