“Posztszovjet nehézfiúk” juthattak magyar állampolgársághoz

A Célpont értesülése szerint “a kormány honosítási láza közepette” kábítószerkereskedők, terroristák, pénzbehajtók, vagy éppen lányfuttatók is magyar állampolgársághoz juthattak, mégpedig úgy, hogy Ukrajnában 15,000 ezer euróért olyan eredeti születési anyakönyvi kivonatot vásároltak, mely alapján új papírokat kaptak az ukrán hatóságoktól. Olyan névvel, mely magyar felmenőkre utalt – ezekkel pedig magyar állampolgárságot igényeltek.

Ez a rendszer azért is működhetett, mert a magyar állami szervek a nemzetbiztonsági átvilágítás során az ukrán hatóságokat nem keresték meg, vagyis nem derült ki, hogy az igénylők személyazonossága hamis, írja az MNO híre. Nem jártak iskolába, nem szereztek jogosítványt, nem voltak katonák és nem fizettek adót, azaz nincs múltjuk.

Molnár Zsolt, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke elismerte a hibát. A Célpontnak azt mondta, hogy tartva az ukrán állam retorzióitól, nem volt arra lehetőség, hogy ezeket az igénylőket megfelelően átvilágítsák.

A Hír TV oknyomozó műsora azt is megtudta, hogy az átvilágítást végző magyar hatóságok humánerőforrást nem kaptak a dömpingszerűen érkező kérelmezők átvilágításához, pedig 2011 és 2014 között több mint 623 ezren éltek az egyszerűsített honosítással.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért is felelős miniszterelnök-helyettes szerint – a Hír TV oknyomozó műsora őt is megkérdezte – az egymillió új magyar állampolgárhoz képest “az 5-6 ezer bűnöző befogadása csak elenyésző hibaszázalék”.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<