Ön aláírta? A Minority SafePack (Nemzeti kisebbségvédelmi kezdeményezés) aláírására buzdít Vona Gábor


Az ukrán oktatási törvény, a román miniszterelnök székelyeket fenyegető megszólalása és a vajdasági egyetemisták hátrányos megkülönböztetése anyanyelvük miatt: három olyan ügy az elmúlt időszakból, ami egyértelműen jelzi, hogy Európa nem teljesít kiemelkedően a kisebbségi jogok védelmében. Éppen ezért nem volt meglepő, hogy a magyar Országgyűlés október végén egyhangú támogató határozatban üdvözölte az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) polgári bizottsága által az Európai Bizottsághoz benyújtott Minority SafePack európai polgári kezdeményezést. Az egyhangú támogatást azonban nem sok tett követte: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes üdvözölte a lépést és nagyjából ennyi, azóta nem sokat tettek az ügyért a kormánypártok. Vona Gábor Facebook-bejegyzésében Orbán Viktort is felszólítja, hogy álljon be a fontos és valós ügy mellé és írja alá a kezdeményezést!

A Minority SafePack célja, hogy javítsa a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozó személyek védelmét, és erősítse az unió kulturális és nyelvi sokszínűségét. Sikere esetén létrejövő jogi aktusoknak „a regionális és kisebbségi nyelvek, az oktatás és a kultúra, a regionális politika, a részvétel, az egyenlőség, az audiovizuális és egyéb médiatartalom, illetve a regionális (állami) támogatás terén” kellene magukba foglalniuk szakpolitikai intézkedéseket.

Április 3-ig az EU tagállamaiból egymillió aláírásra van szükség, az idő tehát sürget, segíts Te is, írd alá, oszd meg!

-kéri közösségi bejegyzésében a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.


“Mindaz, ami szükséges ahhoz, hogy azt hiszem, nyolc országban összegyűljön több mint egymillió aláírása, ennek a magyar lába, az kellően erős lesz. Nemzeti ügynek tekintjük, és azt reméljük, és arra is kérjük az ellenzéki pártokat, hogy ők is írják alá, de a Fidesz saját erőből is több mint félmillió aláírást össze fog gyűjteni” – ígérte az induláskor a Fidesz frakcióvezetője, Gulyás Gergely. Nos a számláló szerint 268 380 körül jár az aláírok száma!!!!

Ide kattintva 1 perc alatt aláírhatja a kezdeményezést! Köszönjük

Forrás:

MNO/HirtTV/Karpathir