Sosem jön ki a börtönből a kuktás robbantó


Kétszeres életfogytiglant kapott az afgán születésű, amerikai állampolgár Ahmad Khan Rahimi, akit a saját apja is terroristának nevezett.

 

Kétszeres életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték Ahmad Khan Rahimit, a kuktás robbantóként elhíresült terroristát. Az afgán születésű amerikai állampolgár 2016 szeptemberében kuktákból eszkábált robbanószerkezeteket helyezett el Manhattanben és Manhattan mellett, New Jersey-ben. Két szerkezet felrobbant, a harmadik nem. Több mint harmincan sebesültek meg, halott nem volt.

A New Jerseyben élő, 30 éves férfit a merénylet után két nappal fogta el a rendőrség. A tárgyaláson azt állította, hogy “nem táplál gyűlöletet senki iránt”, de nem kért bocsánatot és tettét nem magyarázta meg. Az ügyészek kifejtették, hogy a per során semmiféle megbánást nem tanúsított, sőt a börtönben több társát is az Iszlám Állam támogatására akarta rábírni.

Rahimit 2017 októberében valamennyi vádpontban, köztük tömegpusztító fegyverek alkalmazásában bűnösnek mondták ki. Richard Berman szövetségi bíró kedden este két életfogytig tartó, valamint további 30 éves börtönbüntetést szabott ki rá. Ezen kívül több mint 562 ezer dolláros kártérítés megfizetését rendelte el a sebesültek javára.

 

Forrás:

Forrás: MTI