Kezd összedőlni a csempészek birodalma


Ledöntöttek két illegálisan állított magasfigyelőt pénteken a beregszászi járásban, az úgynevezett magánhatár közelében – közölte a Nyugat-Ukrajnai Régió Katonai Ügyészsége sajtószolgálata.

Emlékezetes, hogy a katonai ügyészség és a határőrség más állami szolgálatok bevonásával nagyszabású akciót hajtott végre novemberben a Beregszászi járásban. A hatóságok közlése szerint egy bűnbanda törvénytelenül privatizált több mint 130 hektár földet az ukrán–magyar határ mentén, s ezen a szakaszon csempésztevékenységet folytatott. A razzia során több személyt is letartóztattak, többek között a bűnszervezet vezetőjét az alvilági körökben csak Dokikén ismert személyt, valamint a gyanúsítottak között van a járási földhivatal egykori tisztviselője is.

A vizsgálat során az ügyészség nyomozói megállapították, hogy az államhatár közelében két illegálisan emelt magasfigyelő is van. A bűnszervezet tagjai ezek segítségével figyelték a szolgálatot teljesítő határőrök mozgását. Az építményeket február 16-án ledöntötték. A nyomozás még folyamatban van, vizsgálják, hogy kinek lehetett még köze az ügyhöz. A közlemény szerint a vádemelést rövidesen megküldik a bíróságnak.