Íme a Jobbik választási programja


Közel hetvenoldalas, a Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel címet viselő választási programmal állt elő kedden a Jobbik. Vona Gábor, a párt elnöke ennek bemutatóján arról beszélt, hogy elképzeléseik, megoldási javaslataik a jelenlegi állapotot tükrözik, de miután folyamatosan új kihívások érkeznek, a program.

A Vona által külön is kiemelt pontok:

Elszámoltatás;

határőrség visszaállítása, a kerítés megtartása;
bérunió;
stratégiai szerződés a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokkal;
történelmi jelentőségű bérlakás-építési program;
devizahitelek felvételkori árfolyamon forintosítása;
a 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulás lehetősége a férfiaknak is;
az oktatáspolitikában XXI. századi viszonyok megteremtése. „Csak egy aberrált és a jövő iránt teljesen felelőtlen kormány képes így hozzáállni az ifjúsághoz” – fűzte itt hozzá a pártelnök.

A Jobbik vezetője szerint az elszámoltatást egy korrupcióellenes ügyészség felállításával tervezik – hasonlóan a román mintához –, de a Fidesz-kormány által elutasított európai ügyészséghez is csatlakoznának. Azt elismerte, hogy a jelenlegi, Polt Péter által vezetett hatósággal nem fog működni az elszámoltatás. – El tudok képzelni egy olyan helyzetet, amikor Polt Péter maga látja be, talán jobb, ha átadja a Legfőbb Ügyészség vezetését másnak – közölte Vona Gábor, de erről konkrétabbat nem mondott.

Vona szerint nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a választások végkimenetele szempontjából az ellenzéki oldalon a helyzet leegyszerűsödött,

„a Jobbik képes a kormányt leváltani, elszámoltatni, és az országot egy boldogabb jövő felé vezetni.”

A baloldalnak szerinte sem szakmai, sem morális alapja nincs választásokat nyerni, még Botka Lászlót, az MSZP volt miniszterelnök-jelöltjét is idézte, aki néhány hónapja arról beszélt, vannak olyan politikusok, akik minden bizonnyal a Fidesz fizetési listáján vannak.

A Jobbik viszont – mint mondta – pozitív kampánnyal készül. – Nem azt akarjuk bebizonyítani, hogy a másik mennyire rossz, azt akarjuk bebizonyítani, hogy mi vagyunk a jobbik – fogalmazott.

A programbemutatót egy kisebb közjáték zavarta meg, amikor Vona Gábor beszéde alatt a széksorok közül megszólalt egy müezzin imára szólító éneke. Mint kiderült, egy kis hangszórót tett le valaki az egyik szék alá, egy fiatalt, a belvárosi Fidelitas tagját – aki ezt tehette –, meg is kértek, hogy inkább menjen ki. A pártelnök ironikusan jó viccnek nevezte a történteket, majd amikor munkatársai kivitték a hangszórót, folytatta programjuk ismertetését.

A programot IDE kattintva olvashatja el! (A külhoni magyarságról a 28-ik oldaltól olvashat!)


 

Forrás:

MNO