Ezt érdemlik az ukrán katonák?


Lábszárközépig érő vízben és sárban állnak a sátrak a Mikolajiv megyében található Sirokij Lan katonai kiképzőbázison. Úgy fest a tavasz és az enyhe időjárás idén is meglepte az ukrán hadsereget – számolt be az Obozrevatel hírportál.

„Pokoli, öt éve, mióta tart a kelet-ukrajnai háború nem tudtak normális körülményeket teremteni itt” – írta az egyik ott állomásozó katona, aki posztjához egy sokatmondó fotót is feltöltött az áldatlan állapotokról. Julij Matvijenko mesterlövész állítása szerint a lakhatási körülmények ezen a kiképzőbázison egész évben borzalmasak, így a katonák egyszerűen nem látják értelmét a panaszkodásnak.

„A fiúk nem nyafognak, már megszokták, hogy a katonai vezetők magasról lesz*rják őket, gyakorlatilag nem látják értelmét a sopánkodásnak”

– fogalmazott kissé nyersen, de őszintén a katona.

Az Ukrán Fegyveres Erők 92-es gépesített dandárjának helyettes parancsnoka a kialakult körülményekre reagálva, csak annyit mondott, hogy tőlük teljesen függetlenül az enyhe, tavaszias időjárás miatt romlottak a viszonyok a táborban. Hozzátette a dandár vezetése megtesz mindent annak érdekében, hogy javítson a körülményeken. Fontosnak tartotta kiemelte, hogy a parancsnokok ugyan olyan körülmények között együtt élnek a katonákkal.

Miután a sajtó felkapta a hírt a táborban hirtelen elkezdtek javítani a körülményeken, megpróbálták eltüntetni a sártengert Egy újságíró viszont, arról írt ezzel kapcsolatban, hogy egy krónikus problémáról van szó, ugyanis továbbra sem került megépítésre a vízelvezető rendszert.