Fényes nappal támadt a Karpatszka Szics


Alig telt el néhány nap a Karpatszka Szics legutóbbi „akciója” óta, s a szélsőjobboldali szervezet újabb támadással hallatott magáról.

Szicsesek társadalmi aktivistákat támadtak meg, akik őszerintük csak álaktivisták. „A Karpatszka Szics vezetője Tarasz Deak, az ATO-s Mikola Marcsisak 30 banditájukkal rám támadt és testileg bántalmazott. És ezt a rendőrök szeme láttára a belügyi szervek kárpátaljai épülete előtt tették. Ungvár egyre kevésbé biztonságos.”, írja a közösségi hálón az egyik sértett, Olekszandr Pereszoljak.

A támadók vezetője újabb fenyegetéssel reagált erre, kilátásba helyezve, hogy az „álaktivisták”, akik gazdáik parancsára támadják őket, meg fognak fizetni a szavaikért.

„A nacionalisták, a harcosok, a sportolók és a megfelelő nézeteket valló progresszív fiatalok olyan hajtóerőt képviselnek, amely senkinek nem engedi meg, hogy megsértse a méltóságukat. Ezúttal senki nem fog elrejtőzni.”

Nem mellékesen, a rendőrség a támadás során eléggé passzív volt. Az agresszorok közül senkit nem tartottak benn a rendőrségen.