Helyreállítaná a monarchiát, felosztaná Ukrajnát, és elpusztítaná a Nyugatot az egyik orosz elnökjelölt


Jó formában adott interjút Vlagyimir Zsirinovszkij orosz elnökjelölt a Deutshce Welle hírportálnak. Mégis jó, ha Putyin nyeri a választást? – teszi fel a kérdést a HVG.

„Ukrajna szétesőben van, Lengyelország vigye a nyugati részt, Magyarország kapja meg Kárpátalját, Besszarábia és Bukovina kerüljön Romániához, mi meg majd visszük a keleti országrészt. Ukrajnának nincs jövője, az alkotmányellenesen összetákolt Nyugat-barát rezsim össze fog omlani, s mi fogjuk újjáépíteni a Donyec-medencét és Luhanszkot”

– mondta a Deutsche Welle német hírportálnak Vlagyimir Zsirinovszkij, a március 18-ai oroszországi elnökválasztás egyik indulója.

A voksok 6-8 százalékára esélyes politikus szerint Oroszországban sem mennek jól a dolgok, az országnak akkor lenne ígéretes jövője, ha helyreállítanák a monarchiát.

A Liberális Demokrata Párt alapítója szerint az Oroszország ellen hozott nyugati szankciók csak erősítik az államot. „Csak erősebbé válunk. És jó is az, ha a Nyugat ellenségnek tart minket, mert a szankciók miatt talpra állunk és gyorsabban fejlődünk. Ha a Nyugat úgy bánna velünk, mint Ukrajnával, azaz együttműködnénk az EU-val, beléphetnénk a Schengen-zónába, akkor eltunyulnánk és mindenbe beleegyeznénk. Így viszont erősödünk, s ez képessé tesz bennünket a Nyugat lerombolására, így maguk nem fognak bennünket tovább idegesíteni” – mondta a politikus.

Zsirinovszkij azt is elárulta, milyen lenne a világ, ha ő győzne a választáson.

„Az európaiakat és az amerikaiakat együttműködésre kényszeríteném, a világot pedig a háború szélére sodornám. Közölném: vagy azt teszitek, amit én akarok, vagy mehettek a bunkerekbe bujkálni”

– dörögte a politikus.

Forrás:

HVG